Obserwatorzy

środa, 18 grudnia 2013

Przepyszne Paluchy z ciasta francuskiego - Hit imprezy!! :) i silikonowy pędzelek - przydatny gadżet

Witajcie, dziś mam dla Was propozycję na szybką przekąskę, która okazała się hitem na naszej ostatniej domówce, była super jako przekąska do innych dań takich jak krewetki czy kurczak i pomidory, ale również smakowała jako osobna, samodzielna przekąska.


Jakiś czas temu nabyłam też świetne pędzelki silikonowe, to jeden z nich (są w różnych rozmiarach) Już długo planowałam zakup takich pędzelków, a kiedy robiłam zakupy w emako.pl okazało się, że dokładają taki zestaw pędzelków w prezencie, dla mnie świetnie trafiony dodatek.
U mnie super się spisują, pędzelki nabierają sporo rozbełtanego jajka a do tego są bardzo elastyczne i miękkie, dzięki czemu bardzo łatwo się nimi "maluje" jedzenie. Pędzelki są w kilku rozmiarach więc do każdego dania czy to duże czy małe dobierzemy odpowiedni pędzelek. Resztę zestawu pokażę Wam przy okazji kolejnych postów a tymczasem, możecie podejrzeć go tutaj :
 http://emako.pl/product-pol-608-Kuchenny-pedzel-silikonowy-x-2-sztuki-szpatulka.html
W zestawie jest również szpatułka na której wykorzystanie też mam już kilka pomysłów :)

Pędzelki bardzo łatwo się myje i nie przenoszą ani nie pochłaniają one zapachu, do tego bardzo wygodnie się je trzyma i ich używa. Cena jest również bardzo przystępna, więc warto, a z tego co widziałam są również dodawane do zakupów zrobionych w emako.pl :) Na święta to z pewnością bardzo przydatny gadżet,u nas już niedługo pieczenie ciasteczek więc będzie co "smarować" :)




A teraz paluchy z ciasta francuskiego :
 Rozkładamy płat ciasta francuskiego, smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy startym serem, suszoną papryką słodką i ostrą, solą, odrobiną pieprzu, można dodać ulubione przyprawy. przykrywamy drugim płatem ciasta, smarujemy jajkiem znów posypujemy serem, mozna go wwałkować lub wgnieść ostrożnie w ciasto, posypujemy przyprawami, Ciasto kroimy w paski na ok 1,5-2 cm i takie paski skręcamy i układamy na papierze do pieczenia. Ciasto pieczemy wdłg. wskazówek na opakowaniu. U mnie podane na rukoli, roszponce i z pomidorami koktajlowymi. Mnniam, zdecydowanie polecam, szybko i smacznie :)


7 komentarzy:

  1. smakowicie wyglądają paluchy upieczone przez Ciebie
    ja mam silikonowe foremki do babeczek i są świetne

    OdpowiedzUsuń
  2. a ciasto francuskie jak wyczarowac?

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...